Pohjoisnavan jäähän ilmestyi outoja kuvioita – tutkijat ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on törmännyt mystiseen ilmiöön Pohjoisnavalla. Napajäähän on ilmestynyt hieman ympyrää muistuttavia kuvioita. Löydös paljastui NASAn Operaatio IceBridgessä, jonka tarkoituksena on tutkia muutoksia napajäässä.

Kuviot ovat ilmestyneet paksuun muuten särkymättömään, ohueen jääkerrokseen.

– Näimme näitä hieman ympyrää muistuttavia kuvioita vain muutaman minuutin ajan. En muista nähneeni vastaavaa aikaisemmin, tutkija John Sonntag kuvaili NASAn sivuilla.

Oudon ilmiön selitykseksi on tarjottu muun muassa meteoriitin jäännöksiä ja kuivuneita suolajärviä. Toiset ovat epäilleet niiden aiheutuneen jääkerrosten törmäämisestä tai pinnalle nousseiden hylkeiden synnyttäminä.