Retrovanukas Fanny tekee paluun – Valio toteuttaa tamperelaisnaisen Facebook-toiveen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valion historiasta löytyy monia tuotteita, joita suomalaiset ovat jääneet kaipaamaan sen jälkeen, kun ne ovat kadonneet kauppojen hyllyiltä. Valio Fanny-vanukkaat lukeutuvat tuohon joukkoon. Vappuna Fanny tekee paluun peräti 13 vuoden tauon jälkeen maitosuklaan ja karamellin makuisena.

– Lapsuudestani muistan tällaisen ihanuuden kuin Fanny-vanukas. Vanukasta sain aina vain pienen kupillisen koska vanhempien mielestä ei liika herkuttelu ollut hyvästä, joten muistankin vannoneeni kovaan ääneen että sitten kun joskus olen aikuinen, niin ostan Fanny-vanukas törppösen ja huitasen sen yhdellä kertaa kurkusta alas, tamperelainen Ida Niinimäki kirjoitti Valion Facebook-sivulle syksyllä 2017 suuren suosion saaneessa päivityksessään

– Näin sitten kuitenkin kävi, että Fanny-vanukkaan tuotanto lopetettiin ja en ole päässyt tekemään tätä lapsuuteni suurta haavetta. Ehdotukseni olisikin, että voisiko Valio tehdä nostalgisuuden nimissä erän tätä jumaltenherkkua ja mahdollistaa tuo vuosien takainen pikku-Idan harras unelma, hän jatkoi.

Nyt Niinimäen ja monien muiden toive on siis toteutumassa. Vanukkaat on valmistettu Turengin meijerissä alkuperäistä reseptiä kunnioittaen. Makuina ovat tutut maitosuklaa ja karamelli. Alkuperäiset maut olivat vanilja, karamelli ja maitosuklaa.