Herra Heinämäen tekijät Yleisradion hyllytyksestä: ”Neuvostoliittolaista toimintaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin miten Yleisradio päätti hyllyttää suosituin Herra Heinämäen Lato-orkesteri -ohjelman Pikku Kakkosesta ja Lasten Areenasta. Syyksi kerrottiin ohjelmassa jo 20 vuoden ajan mukana ongelmitta ollut intiaanihahmo, josta Yleisradio oli nyt saanut kritiikkiä katsojilta.

Suosikkiohjelman odottamattomasta hyllytyksestä ja erityisesti sen perusteista nousi poikkeuksellisen suuri kohu sosiaalisessa mediassa, ja ohjelman palauttamista vaaditaan jopa nettiadressissa. Nyt myös ohjelman tekijät ovat kommentoineet tapausta, ja he antavat Yleisradiolle erittäin kovaa kritiikkiä.

– Päällikkö on ollut jo pitkään muuttumassa. Olemme kokeneet, että meillä on vastuumme lapsia kohtaan. Muutoksen täytyy olla pehmeä ja looginen, ei mitään Ylen ratkaisun kaltaista, joka on vanhanajan neuvostoliittolaista toimintaa, suosikkisarjan tiimi toteaa Facebookissa.

– He tekivät Päällikkö Punanatasta epähenkilön. Ja saman tien Herra Heinämäestä, ja Herra Pujosta, ja Herra Timoteista ja Voimamies Horsmasta. Voi traktorin peräkärry – tehdään tästä kuitenkin PARAS PÄIVÄ IKINÄ!