Sarjamurhaaja löytyi vuosikymmenten jälkeen? Kirja paljasti tekijän

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pohjois-Kaliforniaa vuosien ajan piinanneen sarjamurhaan uskotaan jääneen viimein kiinni. Viranomaiset ovat pidättäneet 72-vuotiaan entisen poliisin, Joseph James DeAngelon, jota epäillään Golden State Killer -nimellä tunnetuksi murhaajaksi.

Pahamaineisen sarjamurhaajan uskotaan suorittaneen vähintään 12 murhaa ja 50 raiskausta vuosina 1978-1986. DeAngelon syyllistyyteen viittaa erityisesti hänen ja rikospaikalta löytyneen todistusaineiston yhtenevä DNA.

Muun muassa Kellarin kunkku -sarjasta tunnettu koomikko Patton Oswalt uskoo hänen edesmenneellä vaimollaan olleen osansa tutkinnan edistymisessä. Oswaltin vaimo, Michelle McNamara, työsti viimeisinä elinvuosinaan tapaukseen perehtyvää I’ll Be Gone in the Dark -kirjaa. Se julkaistiin postuumisti tänä vuonna.

– Vaimoni kirja ja sitä edeltänyt artikkeli nostivat kiinnostusta tapausta kohtaan, ja johtivat tutkinnan tarkentumiseen, Oswalt kertoi Late Night With Seth Meyers -keskusteluohjelmassa.

– Michelle sanoi aina, ettei hänen tavoitteenaan ollut maineen saaminen. Hän halusi vain tietää tekijän olevan vankilassa. Ja nyt niin on tapahtunut, koomikko jatkoi.