JM: Tesla-kuski tuomittiin oikeudessa – pani autopilotin päälle ja siirtyi viereiselle penkille

Autot Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Tesla julkaisi taannoin maailman ensimmäisen henkilöautojen automaattiohjauksen, joka löytyy jo nyt myös sadoista Suomen maanteillä liikkuvista Tesla Model S ja Tesla Model X -autoista. Nyt Jokamies-verkkolehti uutisoi tapauksesta, jossa automaattiohjausta käytettiin laittomiin tarkoituksiin.

Teslan automaattiohjaus voi ajaa autoa täysin itsenäisesti jopa satojen kilometrien matkan, mutta luonnollisesti kuljettajan täytyy olla koko ajan valvomassa automaattiohjauksen toimintaa ja valmiina puuttumaan sen mahdollisiin virhetilanteisiin. Britanniassa eräs Tesla-kuljettaja päätti kuitenkin kokeilla miten automaattiohjaus toimii kokonaan ilman kuljettajaa.

Mies kytki automaattiohjauksen päälle ja siirtyi istumaan viereiselle etupenkille, jolloin kuljettajan paikalla ei istunut ketään. Tilanne tallentui videolle, jonka perusteella poliisi ryhtyi tutkimaan tapausta. Nyt mies on Jokamiehen mukaan tuomittu oikeudessa 100 päiväksi yhdyskuntapalveluun, 2.000 euron sakkoihin ja kymmenen päivän liikennekasvatukseen. Lisäksi hänelle määrättiin peräti puolentoista vuoden porttikielto moottoriteille.