Muista nämä asiat hääkuvaajan palkkaamisessa – tärkeät kysymykset listattiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensi kesänä Suomessakin juhlitaan taas lukemattomia kesähäitä. Juhlapaikan ja kirkon varaamisen lisäksi pariskuntien tulee muistaa monta asiaa juhlapäivän suunnittelemissa. Yksi liittyy juhlakuvien ottamiseen.

Ammattikuvaaja on aina ammattikuvaaja. Valokuvaaja kannattaa palkata juhlaseurueen ulkopuolelta, sillä onnistuneiden otosten ottaminen vaatii aikaa ja taitoa asiaan omistautuneelta. Lisäksi ammattikuvaajat tietävät mitä tekevät, tuottavat laadukasta jälkeä ja osaavat kuunnella asiakkaansa toiveita.

Valokuvaajia verratessa kannattaa kysyä muutamaa asiaa. PureWow-sivuston mukaan kuvaajalta kannattaa kysyä aikataulua, joka häneltä menee valmiiden valokuvien toimittamiseen asiakkaalle. Myös käyttöoikeus korkearesoluutioisiin kuviin kannattaa varmistaa etukäteen, jotta niistä ei kerry myöhemmin yllätysmaksuja.

Valokuvaajien matkakustannuksia on myös hyvä arvioida etukäteen. Useat pariskunnat haluavat nähdä koevedoksia hääkuvista ennen varsinaisten kuvien tilaamista, joten sekin mahdollisuus kannattaa varmistaa kuvaajalta etukäteen. Sen jälkeen voi kysyä, kuinka valokuvaaja on tottunut hääpäivän kuvaukset toteuttamaan, eli onko hän seurueen mukana aamusta iltamyöhään saakka vai pelkästään varsinaisen h-hetken ajan.