Miksi Suomen poliisi käyttää Twitteriä? Näin ylikomisario vastasi

Digi · Terhi Piiroinen

Suomen poliisi on aktivoitunut viime vuosien aikana sosiaalisessa mediassa. Moni on ihmetellyt viranomaisten tiedotustapaa Twitterissä, vaikka kyseessä ei olekaan käyttäjämääriltään suosituin yhteisöpalvelu.

Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksen johtaja, ylikomisario Jussi Huhtela kertoo Twitterissä syyn poliisin nykyiseen viestintätapaan. Huhtelan mukaan Twitterin avulla tavoittaa parhaiten median edustajia, jotka puolestaan pystyvät uutisoimaan asioista suoraan kansalaisille nopeasti ja tehokkaasti. Vanhat viestintämallit, kuten sähköpostit, ovat jäämässä historiaan.

Samassa yhteydessä ylikomisario Jussi Huhtala kertoo, että Helsingin poliisilaitos pyrkii hyödyntämään Facebookia pidempiä alustuksia vaativissa päivityksissä. Tällaisia ovat esimerkiksi rikoksiin liittyvät uutiset sekä tiedotteet kiinnostavista asioista ja ilmiöistä. Instagram on kohdennettu suoraan nuorempaa yleisöä varten.