100 askelkyykkyä päivässä – näin se vaikuttaa vartaloon

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisessa mediassa kiertää usein erilaisia terveyteen, ruokavalioon ja treenaamiseen liittyviä haasteita. Useimmissa henkilöitä kehotetaan tekemään jokin tietty määrä esimerkiksi kyykkyjä, punnerruksia tai vatsalihasliikkeitä päivittäin vaikkapa kuukauden ajan.

Haasteiden mainoksissa nähdään usen ennen ja jälkeen -kuvat ihmisistä, jotka ovat jo alun perinkin melko hyvässä kunnossa. Nyt kolme henkilöä halusi kokeilla miten kuntoiluhaaste vaikuttaisi heihin ilman erityistä ruokavaliota tai muuta muutosta arjessa. Kukaan henkilöistä ei haasteen alussa juurikaan harrastanut mitään liikuntaa, mutta nyt heidän tehtävänään oli tehdä sata askelkyykkyä joka päivä kuukauden ajan.

Haasteen ensimmäinen päivä on jokaiselle helppo, mutta toinen päivä tuottaakin jo hieman enemmän vaikeuksia, koska jalkojen lihakset ovat jo valmiiksi arat. Toisella viikolla haaste alkoi kuitenkin helpottamaan sen verran, että osa haasteen suorittajista alkoi ottamaan mukaan jo lisäpainojakin.

Videolla nähdään miten sata askelkyykkyä päivässä vaikuttaa kahteen naiseen ja yhteen mieheen, jotka sitoutuvat haasteeseen kuukauden ajaksi. 30 päivän jälkeen miehen ja naisten jaloista otetuissa mitoissa oli nähtävissä selkeitä muutoksia, joiden perusteella voidaan sanoa, että sosiaalisessa mediassa kiertävät haasteet voivat olla monille hyödyllisiä.