Näin edistät sisustuksella hyvinvointiasi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koti on turvapaikka ja oman hyvinvoinnin keskus. Siellä levätään ja nautitaan, eikä ulkopuolisilla ole välttämättä pääsyä sinne. Omaan kotiin kannattaa panostaa jo pelkästään siksi, että mielihyvää tuottavat asumisjärjestelyt toimivat koko elämän tukipilarina.

PureWow on nyt listannut sisustuselementtejä, joiden avulla voi parantaa kodin viihtyvyyttä myös tuoda konkreettisesti parempaa oloa asukkaille. Erilaiset kasvit voivat vaikuttaa terveyteen tai mielialaan lajista riippuen. Ne puhdistavat myös huoneilmaa.

Suolalamppujen on puolestaan uskottu parantavan ilmanlaatua ja tasapainottavan siinä olevia ioneita. Salviakääreillä on puolestaan poistettu pahoja henkiä kodeista vuosisatojen ajan, joten niitä voi kuivattaa tuoreista yrteistä tai hankkia valmiina pakkauksina kotiin. Liinavaatteille ja muille tekstiileille on olemassa suihkutettavia öljyjä, jotka tuottavat aromaattisia hyötyjä.

Osa ihmisistä uskoo kristallien parantavaan voimaan, ja niitä voi käyttää muiden kiviesineiden tavoin upeina sisustuselementteinä kotona. Valohoitoa voi savuttaa kirkasvalolampun avulla. Yksi kodin eniten käytetyimmistä asioista on käsisaippua, joten kannattaa panostaa sen laatuun hieman euron tuotetta enemmän.