Siivooja löysi kulta-aarteen lentoaseman roskakorista – saa ehkä pitää sen!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Roskiksiin päätyy toisinaan arvokkaitakin esineitä, mutta harvemmin satojen tuhansien eurojen arvosta. Etelä-Koreassa sijaitsevan lentoaseman siivooja löysi taannoin roskien seasta useita kultaharkkoja.

Nimeämätön siivooja oli tyhentämässä Soulin Incheonin kansainvälisellä lentokentällä sijaitsevaa roskakoria. Sen sisältä löytyi yhteensä seitsemän kilon painoista kultaharkkoa. Niiden arvo on yhteensä lähes 280.000 euroa.

Kultaharkkojen uskotaan kuuluneen kahdelle miehelle, jotka hylkäsivät ne matkallaan Hong Kongista Japaniin. Heidän uskotaan heittäneen harkot roskikseen pelätessään tullin löytävän ne. Miehiä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Korean Times -lehden mukaan siivooja saa pitää kultaharkot mikäli niiden omistaja ei ilmaannu kuuden kuukauden sisään. Mikäli omistaja selviää, saa hän silti löytöpalkkion, joka on 5-20 prosenttia kullan arvosta.