Tutkijoilta shokkitulos: ”Pikaruoka vaikuttaa lapsettomuuteen”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan enemmän kuin neljä kertaa viikossa pikaruokaa syöneet naiset tulevat raskaaksi harvemmin kuin terveellisemmin syövät. Epäterveellisiä ruokia syöneillä naisilla saattoi kestää raskaaksi tuleminen jopa kuukauden pidempään.

Hampurilaisia, pitsaa ja uppopaistettuja ruokia yli neljä kertaa viikossa ateriaksi syövät naiset eivät tule yhtä helposti raskaaksi kuin terveellisempiä ruokia nauttivat. Pikaruoka näyttää aiheuttavan väliaikaista lapsettomuutta peräti 16 prosenttia. Sen sijaan helpoiten raskaaksi tulevat runsaasti hedelmiä ruokavaliossaan suosivat naiset.

Toisin sanoen raskaaksi haluavien naisten kannattaa suosia terveellistä ruokavaliota jo lasten tekovaiheessa. Usean eri yliopiston toteuttama yhteistutkimus julkaistiin Oxford Academicin Human Reproduction -julkaisussa. Tutkimukseen osallistui 5.598 raskaana ollutta naista Australiasta, Uudesta-Seelannista, Irlannista ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta.