Avengers: Inifinity War rikkoi haamurajan – miljardin dollarin lipputulot 11 päivässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuorein Marvel-seikkailu, Avengers: Infinity War, on osoittautunut hurjaksi menestykseksi. Nyt elokuvan uutisoidaan rikkoneen lipunmyynnin ennätyksen. Infinity War on tuottanut 11 päivässä yli miljardi dollaria. Kyseessä on nopein aika, jossa yksikään elokuva on rikkonut miljardin dollarin rajapyykin.

Aikaisempi ennätys kuuluu Star Wars: The Force Awakens -elokuvalle, joka tuotti samaisen summan 12 päivässä vuonna 2015. Erityisen yllättävän ennätyksestä tekee se, ettei elokuva ole vielä saanut ensi-iltaansa Kiinassa. Kiinan elokuvamarkkinat ovat maailman toiseksi suurimmat.

CNN-uutissivuston mukaan Infinity War rikkoi myös maailmanlaajuisen tuottoisimman ensi-iltaviikonlopun ennätyksen. Tuorein Avengers-spektaakkeli sai Suomen ensi-iltansa 25. huhtikuuta, nousten katsojalistojen kärkeen myös meillä.