Festari varoittaa lippuhuijauksista – ja somekuvista!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina erilaiset huijaukset konserttien ja festivaalien lipuilla ovat lisääntyneet, kun digitaalisesti jaeltavien lippujen viivakoodit ja QR-koodit on helppo monistaa ja myydä esimerkiksi sama lippu usealle ostajalle.

Mikäli sama lippu myydään useaan kertaan, vain ensimmäinen ehtii käyttää sen ja muut jäävät ulos tapahtumasta. Hyvinkäällä 6. – 9. kesäkuuta järjestettävä Rockfest varoittaa nyt lippuhuijauksista varsinkin nettipalvelujen välityksellä ostettujen lippujen kohdalla.

– Festivaalin liput kannattaa ostaa virallisista lippukaupoista, eli Lippupisteestä ja Tiketistä tai tapahtuman omilta sivuilta. Haluamme varoittaa jälkimarkkinoilta lippuja ostavia siitä, etteivät kaikki myyjät ole rehellisellä asialla, toteaa Rockfestin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.

Rockfest muistuttaa myös, että sosiaaliseen mediaan ei tule jakaa kuvaa lipun viivakoodista, koska silloin joku toinen voi käyttää kuvassa näkyvän lipun.

– Jos lipun viivakoodi on selkeästi luettavissa, saattaa joku kopioida sen sieltä ja hyödyntää sitä väärennetyssä lipussa, jolloin lipun oikea omistaja ei ehkä pääse tapahtumaan lainkaan itse, Heikkinen varoittaa.