Nyt se on totta! Google Assistant osaa soittaa puheluita puolestasi

Digi · Terhi Piiroinen

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai esitteli äskettäin I/O 2018 -tapahtumassa yhtiön digiavustajan uusia ominaisuuksia. Keinoäly pystyy tekemään pian puhelinsoittoja käskystä esimerkiksi kampaamoon aikaa varatakseen. Assistentti kuulostaa aidolta ihmiseltä.

Google Assistant -digiavustaja osaa muodostaa puhelinsoiton yhteydessä inhimillisiä äännähdyksiä, joiden ansiosta puhelun toisessa päässä oleva henkilö ei välttämättä edes tiedä juttelevansa robotin kanssa.

Google esitteli aidon tapahtuman, jossa assistentti varasi käskystä ajan parturikampaamoon. Teknologiaa kutsutaan Google Duplex -nimellä, ja sitä on kehitetty vuosien ajan.

Edelleen kehityksessä olevan avustajan avulla voi tulevaisuudessa tehdä varauksia ja tiedusteluita puhelimitse, kun on liian kiireinen tai haluton puhelua varten. Älykkäästi keskusteleva tekoäly voi tulevaisuudessa varata esimerkiksi lääkärinajan tai pöytävarauksen ravintolasta. Google Duplexia kehitetään aktiivisesti kohti älykkäämpää muotoa, mutta sen otaksutaan olevan käytettävissä lähiaikoina ainakin testimielessä.