4 henkilöä voivat pilata dieettisi – varo näitä!

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laihduttaminen on harvemmin helppoa, koska se tarkoittaa aina vanhojen ja jo opittujen ruokailutottumusten muuttamista ja herkuista luopumista. Elämäntapamuutos vaatii tahdonvoimaa ja motivaatiota, jolloin tietyt ihmiset muutoksen tekijän elämässä voivat vaikeuttaa terveellisten tapojen noudattamisessa.

Oprah-sivuston mukaan laihduttajien kannattaa tarkkailla tilanteita etenkin seuraavien ihmisten seurassa:

1. Kuntosalikaveri

Kuntosalikaveri voi olla hyvä motivaattori. Mikäli hänen tapanaan on kuitenkin juoda hyvin kaloripitoisia proteiinipirtelöitä jokaisen treenin jälkeen, vältä lipsumasta samaan.

2. Työkaverit ja yhteistyökumppanit

Ravintoloissa ja kahviloissa pidettävät palaverit ja taukohuoneet koettelevat usein laihduttajan tahdonvoimaa. Pyri menemään näihin tilanteisiin joko täydellä vatsalla tai omilla terveellisemmillä välipalavaihtoehdoilla.

3. Juhlija

Ystävä, joka yrittää jatkuvasti ylipuhua laihduttajaa alkoholin pariin, on erityisen vaikea motivaation pilaaja. Mikäli lähdet tämän ystävän mukaan, pitäydy juomissa, joissa on mahdollisimman vähän kaloreita ja vältä epäterveellistä yösyömistä.

4. Lapset

Omille lapsille leipominen tai herkkujen kotiin tuominen koettelevat laihduttajan tahdonvoimaa. Yritä silti vastustaa kaikin keinoin keksien ja karkkien houkutusta, vaikka lapsillesi ne sallisitkin.