Avioerojuristi paljastaa: ”Suuret häät eivät takaa avioliitto-onnea”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avioeroasianajaja ja parisuhdeasiantuntija Sheela Mackintosh-Stewart on huolestunut nykyisistä häätrendeistä. Naisen mukaan pariskunnat käyttävät hääjuhliin liian paljon rahaa ainoastaan isot juhlat järjestääkseen. Hänen mukaansa spektaakkelimaiset häät ovat tarpeettomia.

Suhdeguru Sheela Mackintosh-Stewart myöntää Femail Firstille, että rakkauden juhliminen on aina paikallaan ja on ihanaa pukeutua näyttävästi elämänsä suurinta päivää varten. Samalla hän kuitenkin kertoo huomanneensa, että järjestelyt ovat saavuttaneet nykyisin yliampuvia mittasuhteita. Osa pariskunnista joutuu turvautumaan vanhempiensa taloudelliseen apuun tai suuren lainan ottamiseen kustannukset kattaakseen.

Tosiasia kuitenkin on, että 42 prosenttia avioliitoista päättyy eroon, olipa käyttänyt hääjuhlien järjestämiseen kuinka suuren summan tahansa. Kannattaa myös muistaa, että rahaongelmat ovat yleisimpiä ja suurimpia eroon johtavista syistä. Mikäli talousvaikeudet alkavat heti avioitumisen jälkeen, on onnea hankala rakentaa rakoilevan liiton päälle.

Isot häät vaativat myös kuukausien tai jopa vuosien suunnittelutyön. Hääpäivä menee kuitenkin nopeasti ohi, ja sen jälkeen alkava avioliitto on se, mihin ihmisten tulisi panostaa kaikki rahkeensa. Intiimit ja romanttiset häät voi rakentaa kokonaan rakkauden ympärille. Silloin voi aidosti juhlia unelmien persoonan naimista ilman, että kaikki muu veisi huomion. Kun säästää varsinaisessa hääjuhlassa, saattaa rahaa jäädä tulevaisuudessa myös vuosipäivien näyttävämpään juhlimiseen.