PS: Hirvi paloi poroksi Vesivaarassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluneen viikon kuivat säät ovat aiheuttaneet koko maassa maastopalojen vaaran, ja varsinkin Etelä- ja Keski-Suomessa maastopaloja onkin ollut viime päivinä hyvin runsaasti. Nyt Pielisjokiseutu-lehti uutisoi, että myös Kolin kansallispuiston liepeillä Vesivaarassa on ollut maastopalo.

Lehden mukaan palo sai alkunsa, kun hirvi oli jostain syystä osunut matalalla roikkuneeseen keskijännitejohtoon ja siitä oli seurannut sähköiskun sytyttämä maastopalo ja sähkökatkos. Pelastuslaitos kävi paikalla sammuttamassa maastopalon, jonka alueelta myös hirvi löytyi palaneena.

Viimeksi kuluneen vuorokauden aikana maastopaloja on syttynyt ainakin Merikarvialla, Luumäellä, Vantaalla, Tampereella, Pyhännässä ja Kannonkoskella ja Oulussa. Pelastuslaitos pyytääkin kiinnittämään erityistä huomiota avotulen käyttöön ulkosalla, sillä kuiva heinikko syttyy palamaan erittäin helposti.