Näin onnistut sokerilakossa – sen kokeneet neuvovat

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Epäterveellisimmät herkut sisältävät yleensä korkean määrän joko rasvaa, sokeria tai kumpaakin. Sokerista tulee monille pakkomielle, jota on saatava päivittäin jossakin muodossa. Siitä syystä moni tekeekin jossain kohtaa elämäänsä sokerilakon.

Sokerilakon tehneet naiset antoivat Oprah-sivustolle parhaat niksinsä siihen miten sokerista voi päästä helpommin eroon. Ensimmäinen neuvo oli se, että henkilö lisää proteiinin määrää ryokavaliossa. Proteiinimäärältään korkea ruokavalio auttaa makeanhimon ja mielitekojen kanssa, koska se pitää kylläisenä pidempään.

Eräs sokerin jättänyt neuvoi välttämään keinotekoisia makeutusaineita, koska ne huijaavat aivoja eivätkä näin ollen poista tai helpota sokeristen herkkujen himoa myöhemmin. Hyvä neuvo on myös aloittaa yksittäisistä herkuista, joilla on suuri rooli jokapäiväisessä elämässä. Osalle tämä voi olla keksien, jäätelön tai suklaan syömisen lopettaminen.

Sokerista luopuminen ei ole helppoa, mikäli sitä on tottunut syömään päivittäin. Sen lopettaminen voi kuitenkin pidemmässä tähtäimessä vaikuttaa positiivisesti omaan vyötärölinjaan ja parantaa myös jokapäiväistä vireystasoa.