Parisuhdetta voi parantaa näillä vinkeillä – uusi alku ei aina tarkoita eroa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ennen parisuhteet saattoivat kestää koko loppuelämän ajan, koska ongelmat pyrittiin parantamaan sen sijaan, että vastoinkäymiset olisivat aina johtaneet eroon. Parisuhteessa on mahdollista aloittaa puhtaalta pöydältä muutaman vinkin avulla.

Avioliitot ja parisuhteet saattavat toisinaan ajautua syöksykierteeseen, jolloin tuntuu mahdottomalta saada rakkautta enää kukoistamaan. Pitkää yhdessäoloa ei kuitenkaan kannata heittää romukoppaan heppoisin perustein, vaan yhdssäoloa voi yrittää parantaa. Yleensä suurimpana erilleen kasvamisen syynä on vähäinen yhdessäolo ja hellyyden puuttuminen.

Aloittakaa uusi yhteinen harrastus, jonka parissa vietätte väkisin aikaa toistenne seurassa. Myös makuuhuone-elämän vilkastuttaminen tuo usein kaivattua suolaa ja maustetta suhteeseen, joten kannattaa testata uusia asentoja, asusteita tai leluja rohkeasti. Käykää treffeillä kuin suhteen alkuaikoina.

Yhteisen kodin uudistaminen ja ulkonäön muokkaaminen saattaa niin ikään antaa kaivattua piristysruisketta liittoon. Femail Firstin rakkaustoimittaja Lucy Moore tietää, että kotiin kannattaa tehdä suursiivous ja turhien tavaroiden karsiminen. Tämä saattaa samalla puhdistaa mieltä ja antaa uutta potkua pariskunnalle. Koti on yhteinen turvapaikka, ja mikäli miljöö on muuttunut ahdistavaksi, tulee se muuttaa.