Taiteilija teki taidetta sovellusten käyttöehdoista – oletko lukenut nämä?

Digi · Terhi Piiroinen

Suosikkisovelluksia käyttäessä joutuu yleensä hyväksymään applikaation asettamat käyttöehdot. Harva kuitenkaan lukee jokaista ehtoa tai edellytystä sanatarkasti. Helpointa on vain painaa Hyväksyn-nappia.

Markkinoilla on yhteensä yli 2,5 miljoonaa sovellusta älylaitteille ladattavaksi. Tunnetuimpia applikaatioita ovat kaiketi erilaiset yhteisöpalvelut ja treffisovellukset, kuten WhatsApp, Google, Tinder, Twitter, Facebook, Snapchat ja Instagram. Israelilainen taiteilija Dima Yarovinsky on luonut teoksen, jossa näytetään suosikkisovellusten käyttöehdot paperille printattuna.

I Agree -niminen teos on esillä Bezalelin taide- ja muotoiluakatemiassa. Sovellusten käyttöehdot on printattu tavalliselle A4-kokoisen paperin levyiselle liuskalle yleisimmällä fontilla ja pistekoolla. Taiteilijan mukaan installaation tarkoituksena on osoittaa, kuinka voimattomia tavalliset ihmiset ovat jättiyhtiöiden edessä niiden käyttöehdot hyväyksyessään, Mirror uutisoi.