Hurja näky kivikossa – sadat käärmeet paritteluhommissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sukkanauhakäärmeet asustelevat Pohjois- ja Keski-Amerikassa aina Kanadasta Costa Ricaan saakka. Käärmeet ovat lievästi myrkyllisiä, mutta niiden myrkky tehoaa lähinnä sammakoihin ja muihin pieniin saaliseläimiin, minkä vuoksi ne ovatkin ihmisille harmittomia.

Vaarattomuudesta huolimatta käärme on monille ihmisille kuitenkin säikäyttävä näky luonnossa. Eräs patikoija innostui kuitenkin lähestymään aluetta, jonka tiesi kevätauringon lämmittäessä kuhisevan sukkanauhakäärmeitä.

YouTube-videolla nähdään Kanadassa Manitobassa kuvattu tilanne, jossa käärmeet etsivät itselleen parittelukumppania. Käärmeet ovat heränneet juuri talven jäljiltä ja nousseet lämpimään kivikkoon etsimään paria, minkä vuoksi niitä voikin nähdä samalla alueella jopa satoja.