Nintendo tuo minikonsolin uudelleen markkinoille – edellinen erä myytiin loppuun ennätysajassa

Digi · Terhi Piiroinen

Nintendo toi taannoin markkinoille odotetun NES Classic Edition -konsolin. Retrokonsolin kysyntä yllätti kaikki odotukset ja se myytiin hetkessä loppuun. Nyt yhtiö lupaa, että seuraava erä tulee markkinoille jo kesäkuussa.

Nintendo NES Classic Edition on minikokoinen versio legendaarisesta 8-bittisestä Nintendo Entertainment System -konsolista. Edellisen kerran minikokoinen konsoli tuli markkinoille marraskuussa 2016. Paketissa on konsolin lisäksi Super MArio Bros 3, Metroid ja The Legend of Zelda. Seuraava erä tulee myyntiin 29. kesäkuuta 2018.

Nintendo of America on tiedottanut asiasta Twitterissä. Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven kasibittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.