Princen perhe haastoi sairaalan oikeuteen – hoitovirhe johti kuolemaan?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laulajaikoni Prince kuoli vuonna 2016 traagisesti fentanyliinin yliannostukseen. Maaliskuussa 2018 paljastui, että voimakasta lääkeainetta löytyi laulajan ruumiista niin paljon, että kuolemaan epäillään itsemurhaksi tai tapaturmaksi. Poliisi totesi, ettei kuolemaan liity rikosta.

Pian poliisin tiedotteen jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua jälleen, sillä Princen perhe haastoi sairaalan ja Princeä viikko ennen kuolemaa hoitaneen lääkärin oikeuteen supertähden kuolemasta, The New York Times uutisoi.

Yllättävä käänne liittyy viikkoa ennen kuolemaa tapahtuneeseen hätätilanteeseen, jossa Princeä kuljettanut yksityiskone joutui tekemään hätälaskun Illinoisin Molinen kaupunkiin laulajan saatua vakavan yliannostuksen lentokoneessa. Hänet saatiin kuitenkin elvytettyä.

Perheen mukaan Trinity Medical Center -sairaalan lääkäri ei tunnistanut yliannostuksen syytä asianmukaisesti, joten viikkoa myöhemmin niin ikään yliannostuksesta seurannut kuolema olisi siitä suora seuraus.

Perheen mukaan sairaalan olisi tullut selvittää tarkemmin mistä aineesta yliannostus johtui. Omaisten mukaan poptähti olisi luullut ottavansa tavallista kipulääkettä, mutta pimeiltä markkinoilta ostettu aine olikin moninkertaisesti vahvempaa fentanyyliä. Sama lääke vei viikon päästä laulajan hengen.