Tutkimus: Kaljut miehet ovat fiksumpia ja rehellisempiä

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten ulkonäöstä ei perinteisesti ole voinut sanoa juuri mitään hänen luonteestaan, mutta joidenkin tutkimusten mukaan ulkonäkö voi kuitenkin korreloida ihmisen muiden ominaisuuksien kanssa. Floridalaisen Barryn yliopiston tutkimuksen perusteella kaljut miehet ovat nimittäin keskivertoa fiksumpia ja rehellisempiä.

Monet ihmiset presidentti Donald Trumpia myöden yrittävät peitellä kaljuaan, mutta usein huonolla menestyksellä. Toiset taas kantavat hiuksettomuutensa ylpeänä ja toiset taas ajavat hiuksensa näyttääkseen kaljulta.

Tieteellisiä tutkimuksia kaljuudesta ei ole tehty kovin paljon. Yliopiston tutkimuksessa selvitettiin kaljuuden vaikutusta lukuisiin ominaisuuksiin, joita olivat edellä mainittujen lisäksi muun muassa aggressiivisuus, vetovoima, rehellisyys, älykkyys ja sosiaalinen kypsyys.

Instagram

Yliopiston tohtori Frank Muscarella kertoi Daily Mail -lehdelle taannoin, että tuuhean hiuspehkon omaavat miehet saivat monissa kategorioissa heikompia tuloksia kuin kaljut. Muscarellan mukaan miesten kaljuus lisäsi miesten fyysistä vetovoimaa ja hallitsevuutta sosiaalisissa tilanteissa. Samalla selvisi, ettei ole näyttöä siitä, että kaljuus vähentäisi miesten vetovoimaa ja seksikumppaneiden määrää.