Itsemurhaa ampumalla yrittänyt löysi tarkoituksensa – auttaa nyt muita ahdingossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Seuraava tosielämän kertomus ja video voivat järkyttää herkempiä. Amerikkalainen Christen McGinnes päätti tehdä itsemurhan eräänä sumuisena aamuna vuonna 2010. Hän latasi rauhallisesti revolverinsa ja ampui itseään päähän. Hän selvisi laukauksesta hengissä ja auttaa nykyisin työkseen mielenterveysongelmista kärsiviä.

Aiemmin loisteliaasti kulkenut elämä lähti vyörymään alamäkeä, kun Christen McGinnes menetti rakastamansa työn. Sen jälkeen naisen isoäiti menehtyi. Kun myös hänen parisuhteensa loppui, oli nainen umpikujassa elämänsä kanssa. Hän ei nähnyt tulevaisuutta.

Hän koki elämänsä niin merkityksettömäksi, että halusi kuolla. Naisen huonetoveri heräsi laukauksen ääneen. Parvekkeella itseään päähän ampunut Christen McGinnes oli tajuissaan ja kuuli, kuinka hänelle soitettiin lääkintähelikopteri. Hän oli koomassa seuraavat kolme viikkoa.

Sittemmin naisen kasvot on rakennettu uudelleen. Hän huomasi sairaalassa olleessaan, kuinka tärkeä oikeasti oli. Hän ymmärsi, että oli selviytynyt ja osasi lopulta kunnioittaa elämän arvoa. Nykyisin Christen McGinnes tekee työtä mielenterveysongelmista kärsivien kanssa. Hän osaa valaa lohtua synkkään mieleen ja muistuttaa omalla esimerkillään, että elämä on lahja.