Kuusi askelta intiimiin pepputoimintaan makuuhuoneessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vain noin puolet pariskunnista on harrastanut anaaliyhdyntää, mikäli uskomme Indianan yliopiston Kinseyn instituutin toteuttamaa kyselyä. Vuonna 2018 anaaliseksi on muutakin kuin kielletty hedelmä tai tabu. Se on nautinnollinen seksin muoto toisiaan rakastaville pariskunnille.

Peppuseksiin liittyy kuitenkin kirjoittamattomia sääntöjä, joiden avulla voi välttää epämiellyttävät tuntemukset, kivut ja pelot. Se voi olla kivuliasta, mutta juuri siksi sen harrastamisessa on hyvä muistaa yhteistyö ja ymmärrys. Kumppania ei saa koskaan pakottaa tai painostaa takapuoleen kohdistuvaan yhdyntään, vaan sen on oltava molempien osapuolten tahtomuksesta tapahtuva seksin muoto.

Ennen takaportin avaamista kannattaa asiasta keskustella avoimesti. Yleensä kumppanukset ovat valmiina siihen, jos he pystyvät puhumaan aiheesta rennosti ja avoimesti. Heidän seksielämänsä tulee myös muuten olla terveellä pohjalla ja intiimielämä on luonnollinen osa pariskunnan yhdessäoloa. Ensimmäinen peppuseksikokeilu on järkevintä suorittaa eroottisesti virittyneessä tunnelmassa ilman päihteitä ja asianmukaista suojaa käyttäen.

Ennen aloittamista on hyvä kiinnittää huomiota hygieniaan. Pariskunta voi käydä hakemassa oikeanlaista seksitunnelmaa suihkusta, jossa kumppani pestään päästä varpaisiin, takapuolen vakoa myöten. Kun suihkussa hyväilee kaikkia intiimialueita, ei penetroituminen tunnu yhtä yllättävältä varsinaisessa aktissa. Työntymiseen on kuitenkin aina kysyttävä lupa, jotta kumppani on varmasti rentoutunut oikeanlaiseen tunnelmaan sykähdyttävää hetkeä varten.

Tärkeintä on liukastusaine. Erotiikkaliikkeistä voi ostaa peppuseksiä varten tarkoitettuja liukasteita, jotka antavat sopivaa sulavuutta nautinnon maksimomisista varten. Anaaliyhdyntä tarvitsee usein harjoittelua ja totuttelua onnistuakseen, jolloin ensin mukaan otetaan sormi, sitten ehkäpä seksiväline ja lopulta oma kumppani, Daily Mail muistuttaa.