Kaupunginvaltuutettu: ”Lahdesta Suomen amfetamiinipääkaupunki!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pro Lahti -puoluetta Lahden kaupunginvaltuustossa edustava Kalle Aaltonen on tehnyt kolme valtuustoaloitetta liittyen Lahdessa vellovaan huumausaineongelmaan. Yksi alotteista esittää, että Lahdesta tehtäisiin virallisesti Suomen amfetamiinipääkapunki.

Lahden kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen on ravistellut alueen päättäjiä ja vaikutusvaltaisia henkilöitä ottamaan enemmän vastuuta kotikaupunkinsa huumausaineongelmaa vastaan taistelemisessa. Aaltonen esittää, että ennen Suomen Chicagona tunnettu kaupunki julistautuisi Suomen amfetamiinipääkaupungiksi. Hänen mielestään päättäjät ja virkamiehet eivät ota ongelmaa tosissaan.

Aaltosen mukaan Lahti on koko Suomen huumausainetilastojen kärkikaupunki. Toisessa aloitteessa kaupunginvaltuutettu esittää, että avoimesti keskustan alueella harjoitettuun huumekauppaan puututtaisiin aiempaa kovemmilla toimilla. Lisäksi hän esittää, että narkomaaneille järjestettäisiin keskitettyjä palveluita, jonka kautta saavutettaisiin lisäjärjestystä kaupunkiin ja turvaa alueen asukkaille.

Tein eilisessä Lahden kaupunginvaltuuston kokouksessa kolme valtuustoaloitetta koskien Lahden erittäin synkkää huumeongelmaa, jolta päättäjät ja paikallinen media sulkevat silmänsä:1. Esitin, että Lahden kaupunki julistautuisi Suomen amfetamiinipääkaupungiksi, koska päättäjät ja virkamiehet eivät ota tätä erittäin vakavaa ongelmaa tosissaan. 2. Toisessa aloitteessa esitin, että Lahden kaupunki ryhtyisi toimiin, jolla puututtaisiin keskustassa tapahtuvaan täysin avoimeen huumekauppaan ja päihteiden välitykseen lapsille mm. ostoskeskusten vessoissa, Lanun aukiolla, Kirkkopuistossa sekä Rautatien- ja Aleksanterinkadulla. 3. Kolmannessa aloitteessa esitin, että Lahden kaupunki ryhtyisi toimiin, jolla Lahteen tehtäisiin Suomen ensimmäinen alue, johon päihteidenkäyttö keskitettäisiin. Tästä on esimerkkejä ja hyviä kokemuksia ympäri Eurooppaa. Lahti on Suomen ylivoimainen ykkönen huumausainetilastoissa ja päättäjät eivät ota ongelmaa edelleenkään vakavasti edes valtakunnan medioissa saadun huomion jälkeen, mikä on täysin edesvastuutonta ja johtaa entistä synkempään tilanteeseen tulevaisuudessa, mikä tulee näkymään hyvin karulla tapaa entistä useamman lahtelaisen perheen arjessa.👎🏻#amfetamiinipääkaupunki #lahti#prolahti #muutosalkaayksilöstä

Publiée par Kalle Aaltonen sur mardi 15 mai 2018