Söpöyden huippu! Oulun poliisilaitos esitteli suloisimman viranomaisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitos on julkaissut kuvan uudesta viranomaisestaan. Kuvassa söpöilee pikkuinen koiranpentu. Suloinen poliisikoira astuu todennäköisesti virkatehtäviin koulutusjakson jälkeen.

Instagramissa ihastellaan parhaillaan Oulun poliisilaitoksella työuransa aloittanutta koiranpentua. Suhteellisen Macho -niminen koira on söpö karvaturri – ja samalla varmasti kaikista suloisin viranomainen. Pieni koiranpentu aloittaa nyt intensiivisen treenaamisen kouluttajansa kanssa.

Poliisiammattikorkeakoulun mukaan Suomen poliisilla on noin 260 poliisikoiraa, jotka koulutetaan yleensä monikäyttöisiksi. Koirat ovat vapaa-ajalla tavallisia lemmikkieläimiä, mutta kulkevat ohjaajansa mukana yhdessä töissä. Poliisikoirat jäävät eläkkeelle yleensä 10 vuoden iässä.