Sähkötupakan räjähdys johti miehen kuolemaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sähkötupakat saattavat olla perinteisiä savukkeita vaarattomampia, mutta niissäkin piilevät omat riskinsä. Nyt sähkötupakan räjähtämisen on vahvistettu johtaneen miehen kuolemaan Floridassa.

St. Petersburgissa asuva Tallmadge Wakeman D’Elia oli polttanut sähköstupakkaa kotonaan 5. toukokuuta. Savukkeen akku oli räjähtänyt, minkä seurauksena kaksi laitteeseen kuuluvaa osaa oli lentänyt miehen päähän ja lävistänyt hänen kallonsa. D’Elian ruumis oli myös kärsinyt palovammoista.

Onnettomuuteen johtanut savuke oli Smok-E Mountainin valmistama modi-tyylinen sähkötupakka. ABC-uutissivuston mukaan kyseisessä sähkösavukkeessa ei ole turvaominaisuuksia eikä sitä suositella vasta-alkajille.

Sähkötupakoista tilastotietoa keräävän FEMAn mukaan laitteiden räjähtäminen on melko harvinaista, mutta onnettomuuksilla saattaa olla tuhoisat seuraukset. Käyttäjiä kehotetaan olemaan tarkkana erityisesti kuluneilta pitkään käytössä olleiden akkujen kanssa.