Eero Milonoffin tähdittämä elokuva palkittiin Cannesissa – tältä Eero näytti 20 kiloa lihavampana

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jasper Pääkkönen ja Joonas Suotamo eivät ole ainoita suomalaistähtiä, jotka ovat herättäneet kansainvälistä huomiota Cannesin elokuvajuhlilla. Myös Eero Milonoffin tähdittämä ruotsalaiselokuva Gräns on kerännyt kiitosta.

Gräns, eli Raja, kertoo epämuodostumansa vuoksi ulkopuolisuuden tunnetta tuntevasta Tinasta. Tullissa työskentelevän Tinan elämä mullistuu hänen tavatessa samalla tavalla Eero Milonoffin esittämän Voren, joka on samalla tavalla erilainen.

Sekä Milonoff että Tinaa esittävä Eva Melander on maskeerattu roolejaan varten lähes tunnistamattomiksi. Ali Abbasin ohjaama elokuva perustuu Ystävät hämärän jälkeen -romaanista tunnetun kauhukirjailija John Ajvide Lidqvistin novelliin.

Fantasiaa, draamaa ja trilleriä yhdistelevä Gräns on kerännyt kiitosta sen Cannesissa nähneiltä kriitikoilta. Esimerkiksi Rotten Tomatoes -sivuston keräämistä arvosteluista 100 prosenttia on positiivisia. Elokuvasta ja Milonoffin roolista saadaan esimakua Youtubessa julkaistulla lyhyellä videolla.