Vauva mukaan häihin? Näin siinä tulee toimia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa hääpareista toivoo, että heidän hääjuhlansa olisi ainoastaan aikuisten kesken vietetty tilaisuus. Etenkin pikkuvauvojen kohdalla sopii pohtia lasten ottamista mukaan juhlintaan. Mikäli vauva osallistuu juhlahumuun, kannattaa hänen vanhempiensa muistaa muutama seikka.

Vauvalle kannattaa ottaa juhliin mukaan turvakaukalo tai vaunut, jotta hänellä olisi mahdollisimman miellyttävä oleskelupaikka ja voi nukahtaa unen tullessa. Mikäli pienokainen itkee kovasti esimerkiksi vihkimisen aikana, on kohteliasta viedä vauva ulos seremonian ajaksi. Vauvalle kannattaa ottaa mukaan vain pakolliset tykötarpeet, jotta vanhemmat eivät kuluta energioitaan vauvan kantelemisen lisäksi myös massiivisen hoitoarsenaalin raahaamiseen.

Tärkeimmät tavarat ovat maito, vaipat ja puhdistusliinat, muutama lelu, vaihtovaatteet ja muutama harsoliina. Vauvalla saattaa olla juhla-asu, mutta kannattaa suosia helposti puettavaa ja riisuttavaa versiota. Asun on oltava myös mukava päällä, koska hääjuhlat kestävät yleensä pitkään.