Näin valmistat rapeimmat ranskalaiset – hitaasti hyvä tulee

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ranskalaiset perunat eivät ole nimestään huolimatta peräisin Ranskasta, vaan nykyisin niiden uskotaan syntyneen Belgiassa. Moni syö parhaat ja rapeimmat ranskanperunat ravintoloissa, mutta nyt sellaisia voi Daily Mail -sivuston julkaiseman reseptin avulla valmistaa myös kotona.

Rapeuden salaisuus piilee siinä, että ranskalaiset paistetaan kaksi kertaa rasvakeittimessä. Aluksi perunat pilkotaan oikean kokoisiksi, minkä jälkeen ne tulee huuhdella kylmällä vedellä. Sitten perunoita keitetään kiehuvassa vedessa niin kauan, että ne ovat kypsiä. Keittämisen jälkeen perunat kuivataan ja asetetaan jääkaappiin jäähtymään.

Kahden tunnin jäähdyttämisen jälkeen ranskalaiset paistetaan 130-asteisessa rasvassa viiden minuutin ajan, minkä jälkeen ne valutetaan ja jäähdytetään uudelleen jääkaapissa kahden tunnin ajan. Tämän jälkeen ranskalaiset paistetaan rasvakeittimessä vielä toisen kerran 180-asteisessa rasvassa noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes ranskalaiset ovat houkuttelevan kullanruskeita.