Hulvaton salaliittoteoria leviää yhä: ”Suomea ei ole olemassa – Helsinki sijaitsee Itä-Ruotsissa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu sosiaalinen median Reddit julkaisi jo vuosia sitten kieli poskessa lähes aprillipäivän hengessä tehdyn hauskan salaliittoteorian, jonka mukaan Suomea ei olisi todellisuudessa lainkaan olemassa. Nyt tuo teoria on lähtenyt jälleen leviämään sosiaalisissa medioissa melko vauhdikkaasti.

Kirjoituksessa todetaan, ettei Suomea ole todellisuudessa lainkaan olemassa ja että Suomen kohdalla Ruotsin ja Venäjän välissä ei ole lainkaan maata, vaan ainoastaan suuri merialue. Tarinan mukaan kuvitteellinen Suomi luotiin kylmän sodan aikakaudella Venäjän ja länsimaiden välille. Hurjemmaksi tarina menee, kun Suomen paikalla olevan merialueen kerrotaan olevan Japanin kalastusalue.

Suomalaisten ihmisten kerrotaan olevan olemassa, mutta heidän kerrotaan vain kuvittelevan asuvansa Suomessa. Todellisuudessa suomalaiset asuvat Itä-Ruotsissa, Länsi-Venäjällä ja Pohjois-Virossa. Helsingin kerrotaan sijaitsevan Itä-Ruotissa. Karttojen ja GPS-signaalien taas kerrotaan olevan tekaistuja.