Ihmiset eivät enää lue kirjoja – tässä todiste

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kirjojen lukeminen on vähentynyt vuosien saatossa huomattavasti. Osa silloin tällöin kirjaan paneutuvista ihmisistä nauttii lukemisesta harrastuksenaan, mutta yllättävän moni ei tartu yhteenkään kirjaan enää opiskeluvuosien jälkeen.

Keskusteluohjelman juontaja Jimmy Kimmel oli lukenut Pew Research Center -yksikön tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan joka neljäs amerikkalainen ei ole lukenut kirjaa kuluneen vuoden aikana. Kimmel piti tätä faktaa jo todella hälyttävänä, mutta vielä karumpi todellisuus paljastui kuitenkin katuhaastattelussa.

Jimmy Kimmelin asialla oleva katuhaastattelija pyysi satunnaisia ohikulkijoita nimeämään hänelle minkä tahansa kirjan. Kukaan eri-ikäisistä vastaajista ei osannut nimetä yhtä ainutta kirjaa. Lopulta osa kertoi pienen miettimisen jälkeen vastauksekseen Dr. Seuss, joka on kirjailija eikä kirjan nimi.