Kananmuna päivässä pitää terveenä – merkittäviä terveysvaikutuksia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kananmuna on hyvä ja helppo proteiininlähde, joka sopii niin aamiaisen, salaatin kuin lämpimän ruoan yhteydessäkin syötäväksi. Nyt on myös tutkittu, että kananmunan syömisellä on terveydellisiäkin hyötyjä.

Daily Mail -sivusto kertoo Pekingin ja Oxfordin yliopistojen yhteistyössä tekemästä tutkimuksesta, jossa tutkittiin 400.000 perusterveen kiinalaisen ihmisen ruokailutottumuksia ja terveyttä. Otantaan valikoidut henkilöt olivat iältään 30-79 -vuotiaita. Tutkimuksen alussa 13,1, prosenttia ihmisistä vastasi syövänsä kananmunia päivittäin ja 9,1 prosenttia vastasi, että ei syö kananmunia juuri koskaan.

Yhdeksän vuoden kuluttua tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden tilanne päivitettiin. Kävi ilmi, että kananmunia syövät ihmiset olivat terveempiä. Kananmunia päivittäin syöneillä ihmisillä oli 26 prosenttia matalampi aivohalvauksen riski, 28 prosenttia pienempi kuolemaan johtavan aivohalvauksen riski ja 18 prosenttia pienempi sydän- ja verisuonitautien riski.