Simpanssit saivat oman pallomeren – riemu repesi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme juuri tutkimuksesta, jonka mukaan simpanssit pitävät omat makuusijansa siistimpinä kuin ihmiset. Nyt videolla nähdään mitä mieltä simpanssit ovat pallomerestä, joka niiden siistiin aitaukseen on tuotu eläinten iloksi.

Simpansseja auttava Project Chimps on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa nähdään miten simpanssit reagoivat pieneen ammeeseen, joka on täynnä värikkäitä palloja. Simpanssit eivät aluksi ymmärtäneet mitä palloilla tehdään, mutta hoitajan näyttäessä eläimille mallia simpanssit riemastuivat pienestä pallomerestään.

Videolla nähtävät nuoret simpanssit on pelastettu laboratorioista, joissa niillä on tehty erilaisia kokeita. Nyt on kuitenkin näiden simpanssien aika ottaa rennosti, elää ja leikkiä ympäristössä, jossa niitä suojellaan ja jossa niistä pidetään hyvää huolta.