Uskomatonta! Vandaalit raaputtivat nimensä ilmailumuseon suihkuhävittäjään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joillain ihmisillä on pakottava tarve saada jättää merkkinsä paikkoihin, joihin minkäänlaiset merkinnät eivät missään nimessä kuulu. Tällaisiin paikkoihin lukeutuvat erityisesti historiallisesti merkittävät rakennukset, esineet – ja lentokoneet.

Nyt Suomen Ilmailumuseossa on paljastunut tapaus, jossa kolme vandaalia on iskenyt museon arvokkaaseen suihkuhävittäjään raaputtamalla nimensä sen siipeen.

– Ilmailumuseossa käy vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä. Tänään haluaisimme antaa erityismaininnan näistä kolmelle, Ramille, Jaakolle ja Akille, Suomen Ilmailumuseo kertoo.

– Museon kiinteistöpuolen työntekijät löysivät viime viikolla, kansainvälisen museopäivän kunniaksi, Akin ja Jaakon nimet raaputettuna museon D.H. Vampire Trainer -harjoitushävittäjän (VT-9) siivenkärkeen. Tällaisten jälkien korjaamiseen käytetty aika, vaiva ja raha on suoraan pois museon muista entisöintihankkeista.

Vuonna 1953 hankitut Vampiret olivat Suomen ilmavoimien ensimmäisiä suihkuhävittäjiä, ja ne johdattivat ilmavoimat sodanjälkeisten vuosien hankalasta taloudellisesta ja ulkopoliittisesta tilanteesta huolimatta uudelle aikakaudelle. Ne siis edustavat yhtä suomalaisen ilmailuhistorian merkittävimmistä käännekohdista.

– Sovitaanko että ne, jotka jatkossa haluavat jättää puumerkkinsä ilmailuhistorian siiville, voivat tehdä sen museon kassalta löytyvään vieraskirjaan. Sinne keräämme mieluusti talteen terveisiä kävijöiltämme vuosien varrelta, ilmailumuseo muistuttaa.

Ilmailumuseossa käy vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä. Tänään haluaisimme antaa erityismaininnan näistä kolmelle,…

Publiée par Suomen Ilmailumuseo – The Finnish Aviation Museum sur mardi 22 mai 2018