Gumball 500 € -autotapahtuma käänsi katseet Suomen maanteillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin autotapahtumiin lukeutuvat ja superautoihin keskittyneet Cannonball Run ja Gumball 3000 saivat jokunen vuosi sitten suomalaisen vastineen, kun Gumball 500 € ryhtyi keräämään hieman edullisemman hintaluokan menopelejä yhteiselle road tripille.

Gumball 500 €
Gumball 500 €
Gumball 500 €

Kilpailun nimen mukaisesti siihen osallistuvat autot saavat maksaa korkeintaan 500 euroa, joten Lamborghinien ja Ferrarien sijaan menopeleinä nähdään hieman tavallisempia autoja. Tänä vuonna suomalaistapahtuma järjestettiin kolmannen kerran ja sen reitti kiersi Hyvinkäältä Kuusamon Rukalle ja takaisin.

Mukana oli tällä kertaa yhteensä jo peräti 65 autokuntaa, joista yhdessä olivat näyttävästi mukana Stara ja Älä kiusaa mua ry.

Gumball 500 €
Gumball 500 €
Gumball 500 €
Gumball 500 €
Gumball 500 €

Matkan varrella suoritetaan erilaisia tehtäviä, joista autokunnat raportoivat sosiaalisessa mediassa. Kyseessä ei siis ole varsinainen kilpailu, vaan lähinnä rento hauskanpito ja autoilu hyvässä seurassa. Spirit of the Gumball -palkinto jaetaan parhaasta tunnelmasta, ei nopeudesta. Tämän hintaluokan autoissa jännitettävää riittää myös siinä kykeneekö auto kulkemaan yli 1.500 kilometrin matkan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.