Game of Thrones -kirjailijan lastenkirjasta animaatioelokuva

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka Game of Thrones -sarjassa on runsaasti väkivaltaa ja seksiä, on kirjailija George R.R. Martin kirjoittanut myös nuoremmalle yleisölle soveltuvaa materiaalia. Nyt hänen lapsille ja nuorille suunnattu Jäälohikäärme-kirjansa on kääntymässä elokuvaksi.

Warner Animation Group -yhtiö tuottaa Jäälohikäärme, eli The Ice Dragon -kirjaan perustuvaa animaatioelokuvaa. Alun perin vuonna 1980 ilmestynyt Kirja kertoo salaa harvinaisen jäälohikäärmeen kanssa ystävystyvästä nuoresta Adara-tytöstä.

Lohikäärmeteemasta huolimatta Jäälohikäärme ei sijoitu samaan maailmaan kuin Tulen ja jään laulu -kirjast ja biihin perustuva HBO:n Game of Thrones -sarja. Deadline-sivuston mukaan George R.R. Martin tulee toimimaan myös animaatioelokuvan tuottajana.