NASA julkaisi TESS-luotaimen kuvan – tässä jopa 200 000 tähteä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NASA laukaisi taannoin avaruuteen uusia eksoplaneettoja etsivän TESS-luotaimen. Nyt avaruushallinto on julkaissut verkossa luotaimen ottaman ensimmäisen näyttävän kuvan.

Testikuvasta voidaan erottaa jopa 200 000 tähteä. Kuva on vasta alkua, sillä kyseessä on vasta 0,25 prosenttia siitä alueesta jota TESS tulee kuvaamaan. Taannoin Kuun ohittanut luotain tulee kiertämään planeettamme ellipsin muotoisella radalla.

TESS, eli Transiting Exoplanet Survey Satellite, nousi kiertoradalle SpaceX-yhtiön Falcon 9 -kantoraketin avustuksella. Se tutkii avaruutta kahden vuoden ajan neljän huipputasoisen kameransa voimin. NASAn mukaan ensimmäistä korkealaatuisempaa kuvaa päästään ihastelemaan kesäkuun aikana.

 

NASA