Tutkimus paljasti: Take away -ruoka aiheuttaa ihmisille stressiä

Lifestyle Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useiden ruokalähettipalveluiden vuoksi ruoan tilaaminen kotiin lähes mistä tahansa ravintolasta on nykyään todella helppoa. Sen on kuitenkin nyt huomattu aiheuttavan ihmisille yllättävän paljon stressiä.

Daily Mail -sivusto kertoo Wolverhamptonin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa ihmisten sykettä seurattiin sillä aikaa kun he odottelivat kotiin tilattua pizzaa. Tutkijat saivat selville, että syke alkoi nousemaan ihmisillä heti pizzan tilauksen jälkeen. Myös koehenkilöiden stressitaso nousi 40 minuutin odottamisen aikana huomattavasti.

Heti tilaamisen jälkeen ihmiset alkavat odottamaan malttamattomina ruokaansa. Stressitason ja sykkeen jatkuvan nousun vuoksi kotiinkuljetusta odotellessa ihmiset alkoivat olemaan ärsyyntyneempiä ja ryhtyivät herkemmin riitelemään läheisten ihmisten kanssa. Tutkijat kutsuvat tätä ensimmäisen maailman ongelmaa nimellä takeaway-trauma.