GDPR aiheutti ikävän yllätyksen – eurooppalaiset estettiin verkkolehdistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan unionin alueella astui perjantaina voimaan uusi tietosuoja-asetus, joka aiheutti tällä viikolla valtaisan maailmanlaajuiden sähköpostitulvan. Monet yritykset ylireagoivat ja lähettivät kaikille asiakkailleen – myös yritysasiakkaille – viestejä muun muassa sähköisistä uutiskirjeistä.

Los Angeles Times

Nyt GDPR on näkynyt muutenkin ikävällä tavalla, sillä monet yhdysvaltalaiset verkkomediat ovat estäneet eurooppalaisten käyttäjien pääsyn verkkosivuilleen kokonaan. Joukossa on hyvin tunnettu ja medioita, kuten esimerkiksi National Enquirer ja The Los Angeles Times, The New York Daily News, The Chicago Tribune ja The Orlando Sentinel. Myös lehtiä välittävä Instapaper on estänyt eurooppalaiset palvelustaan ainakin toistaiseksi.

Tapaus on hyvin valitettava, sillä monilla medioilla on satoja tuhansia ja jopa miljoonia eurooppalaisia lukijoita. Eurooppalaisten estäminen on aiheuttanut paitsi ärtymystä myös ihmetystä siitä mitä mediat ovat tähän saakka tehneet käyttäjiensä tiedoilla, jos uusi tietosuoja-asetus estää nyt käyttäjien pääsyn verkkomedioihin.