Sovita pätkäpaasto aikatauluusi – hyödynnä yöaika osaksi syömälakkoa

Fitness Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ajottainen paastoaminen on trendikäs tapa pudottaa painoa. Osa ihmisistä on saavuttanut nopeasti tuloksia pätkäpaastojen avulla, jolloin vuorokaudessa ollaan suurin osa ajasta syömättä. Paastokuurit ovat herättäneet myös runsaasti arvostelua, koska joidenkin mukaan tapaa tulisi jatkaa loputtomiin tai paino kohoaa nopeasti takaisin lähtöpisteeseen.

Hongkongilainenpersonal trainer ja laihdutusvalmentaja Peter Soon on julkaissut Instagramiin taulukon, jossa esitellään kolme erilaista paastomallia. Ideana on se, että ihminen paastoaa päivittäin 16 tuntia, joka ajoitetaan yöaikaan. Jokainen voi kuitenkin päättää itse, mihin aikaan paastoamisen haluaa ajoittaa.

Peter Soon vinkkaa, että ajoittaisessa paasto-ohjelmassa on tarkoituksena jättää yksi päivän pääaterioista väliin. Se voi olla joko aamupala, lounas tai päivällinen riippuen siitä, mikä ateria on helpoin jättää syömättä oman aikataulunsa mukaisesti. Varsinainen ateriointiaika ajoittuu kahdeksalle tunnille, jolloin syödään terveellistä ravintoa kaksi ateriaa ja välipala tai kolme ateriaa.

🔥INTERMITTENT FASTING TO SUIT YOUR SCHEDULE🔥 . Save this if you’re just getting started with Intermittent Fasting. . Confused about what time you can eat? . I’ve got you covered. . People really loved yesterdays post about intermittent fasting but there seems to be a little confusion about the timing of meals. . I want you to be clear that there are many different protocols for intermittent fasting and in this case I’m talking about the 16/8 or Leangains method popularised by Martin Berkhan. . If you don’t know already 16/8 refers to a 16hrs fast and 8hrs eating window. . So, you have an 8 hrs period where you can eat as many meals as you want. You can have 2 meals with snacks in between or 3 meals without snacks, for example. . It’s up to you how you want to do it. . Here’s 3 examples of schedules that will suit different scenarios: . -A: Skip Breakfast – perfect for people that work 9-5 and either don’t feel hungry at breakfast or just want to save time in the morning . -B: Skip Lunch – If you feel your best eating breakfast or you like to eat late, then this is probably a better way to structure I.F. . -C: Skip Dinner – People that work unsociable hrs or just prefer to stop eating earlier in the day would choose this option. . Ultimately, these are just guidelines and examples. You can set it up however you want as long as you follow a strict 8 hrs feeding period. . Don’t forget that I.F. is just a way to restrict your calories and that calories do still count. If you overeat within those 8hrs, you will still not lose fat. . Which option will you choose and why? . If you have any questions please leave them in the comments. . Tag a friend. . Do you struggle with knowing what to eat for fat loss? If you do then go to my BIO and download my FREE guide. — #weightloss #weightlossjourney#weightlossdiet #weightlossplan #diet#dieting #fatloss #fatlossjourney #nutrition#nutritiontips #nutritioncoach #fitness #fitnessmotivation #fitnessjourney#dietplan #kinobody #nutritionplan #caloriecounting#countingcalories #losingweight #healthydiet#healthyweightloss #weightwatchers #fatlosscoach #fatlossjourney #intermittentfasting #fasting #mealtiming

A post shared by Fitness – Weight Loss Coach (@petersoonfit) on