Liittovaltion tuomari: Donald Trump ei saa estää ihmisiä Twitterissä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Presidentti Donald Trump ei voi enää lain mukaan estää häntä kritisoineita käyttäjiä Twitterissä. Yhdysvaltojen liittovaltion tuomarin mukaan se rikkoo maan perustuslakia. Joukko Twitter-käyttäjiä nosti kanteen presidenttiä vastaan hänen estettyään heidät Twitterissä.

Käyttäjät olivat joutuneet estetyksi vastattuaan kriittisesti presidentin twiitteihin. Tuomari Naomi Reice Ruchwaldin mukaan Twitter on julkinen foorumi ja näin ollen perustuslain ensimmäisen lisäyksen suojelema. Yksityshenkilöiden estäminen presidentin toimesta poliittisten mielipiteiden vuoksi rikkoo tätä.

– Presidentin tapa estää kriitikot Twitterissä on vahingollista ja perustuslain vastaista. Toivomme tämän oikeuden päätöksen lopettavan sen, sananvapausjärjestö Knight First Amendment Instituten toiminnanjohtaja Jameel Jaffer kuvaili tiedotteessa.