Ajokortin hinta romahtaa – laskee jopa 1 000 euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa monet perheet ovat jo vuosikymmeniä tuskailleet ajokortin saamisen nopeasti noussutta hintaa, jonka maksaminen on ollut kova paikka monille. Aikoinaan ajokortin toisen asteen pakollisuus nosti niin ikään hintaa merkittävästi, mutta nyt on tapahtumassa muutos parempaan.

Kauppalehti nimittäin uutisoi, että henkilöauton ajokortin hinta romahtaa alkavana kesänä jopa tuhat euroa. Heinäkuun alussa voimaan astuva uusi ajokorttilaki vähentää ajotunteja ja tiivistää opetuksen kolmesta vaiheesta yhteen. Harjoitusvaihe ja syventävän vaihe jäävät siis pois. Ajotunnit putoavat lakimuutoksen myötä 18 tunnista 10 tuntiin ja oppilaan vähimmäisikä laskee 16 ikävuoteen.

Nykyisellään ajokortista saa maksaa esimerkiksi Helsingissä kaikkine vaiheineen ja maksuineen noin 2.500 euroa. Jatkossa ajokortin voi saada ajotuntien määrästä riippuen jopa tuhat euroa halvemmalla. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella ajokortin hinta on merkittävästi Helsinkiä edullisempi. Eduskunnan tavoite oli luoda ajokorttikoulutuksista uusille kuljettajille merkittävästi edullisempi ja vaatimuksiltaan ja sisällöltään löyhempi, mutta ehjempi kokonaisuus.