Perheriidan voi ehkäistä yhdellä lauseella – monille mahdoton sanoa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Useat eri tutkimukset ovat osoittaneet, että kotityöt ovat yksi pariskuntien suurimmista ja yleisimmistä kiistan aiheista. Mietitäänpä asiaa hetki. Kaikilla on omanlaisensa tyyli kodin järjestyksen ylläpitämiseen. Kaikilla on myös erilaiset tärkeysjärjestykset tai tavat, joten miksi samasta asiasta kannattaa tapella?

PureWow:n toimittajat ovat keksineet parisuhteiden pelastajan, eli pikamyöntymisen. Ideana on, että sen sijaan, että alkaisi väitellä kumppanin kanssa pikkuasioista, ymmärtää yksinkertaisesti olla hänen kanssaan samaa mieltä. Myöntyy ja sanoo: ”Kyllä, rakkaani, olet oikeassa!”.

Tällä yksinkertaisella vinkillä voi ohittaa monta mahdollista perheriitaa loppujen lopuksi elämisen kannalta turhanpäiväisistä asioista. Jos aviomiehen ehdottama tyyli astianpesukoneen täyttämiseen on hänen mielestään paras, kannattaa vaimon myöntyä hänen tahtoonsa ja käyttää riitelemisen sijaan loppuilta sopuisaan elokuvanautintoon.