Roseanne-hittisarja hyllytettiin – päätähden somepäivitys syynä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtava joukko suomalaisia kokoontui takavuosina televisioruutujen ääreen katsomaan Roseanne-televisiosarjaa, joka sai valtaisan suosion ympäri maailmaa. Kerroimme taannoin Roseannen perheen tekevän paluun, ja hittisarja nähtiin maaliskuussa televisioruuduissa ensikerran vuosikymmeniin alkuperäisten tähtien kanssa.

Nyt ABC on ilmoittanut hyllyttävänsä koko ohjelmasarjan sen päätähti Roseanne Barrin sosiaalisessa mediassa esittämien rasististen kommenttien vuoksi. Barr kommentoi Valkoisessa talossa työskentelevää Valerie Jarrettia, miljardööri George Sorosia ja ex-presidentin tytärtä Chelsea Clintonia sopimattomaan sävyyn.

Roseannen käytös ei ABC-yhtiön mukaan kuulu yhtiön arvoihin, joten yhtiö perui koko ohjelmasarjan. ABC ehti jo ilmoittaa, että Roseanne-televisiosarjasta ollaan tilaamassa toista tuotantokautta. Nyt ohjelman päätähti ajoi suunnitelman karille.

Alunperin Roseanne-sitcomia esitettiin lokakuusta 1988 toukokuuhun 1997. Sarjassa seurattiin amerikkalaisen keskiluokkaisen Connersin perheen edesottamuksia, ja päätähtenä nähtiin Roseanne Barr. Roseanne oli Yhdysvaltojen katsotuin televisiosarja vuosina 1989-1990, ja se pysyi katselluimpien joukossa koko yhdeksän kauden uransa ajan.