Riihimäen pizzaryöstäjä tuomittiin yli vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Riihimäellä asuva mies tuskin pitää jälkikäteen hyvänä ideana 19,90 euron arvoisen pizzan aseellista ryöstöä. Hänet on nimittäin nyt tuomittu teosta yli vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Vuonna 1984 syntyneen miehen kodin alaovelle saapunutta pizzalähettiä odotti järkyttävä näky. Asiakas vaati häntä luovuttamaan pizzan ilmaiseksi aseella uhaten. Pizzalähetti suostui, sillä hän ei tiennyt kyseessä olleen todellisen käsiaseen sijaan muovikuula-ase.

Syytetty kertoi päätyneensä tekoon hetken mielijohteesta. Hän näki syyllistyneensä vain laittomaan uhkaukseen ja anastusrikokseen. Helsingin sanomien mukaan Hyvinkään käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi syytetyn ryöstöstä yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Mies on aiemminkin tuomittu vastaavanlaisesta rikoksesta.