BBC: Kalsarikänneistä tuli kansainvälinen ilmiö!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki suomalaiset tietävät kalsarikännien syvimmän olemuksen: Iltaa vietetään kotona rennosti pieruverkkareissa humalahakuisesti juoden. Nyt britit ovat innostuneet asiasta.

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC on julkaissut artikkelin, jossa ylistetään kalsarikännejä, eli päntsdrunkia. Artikkelin mukaan tanskalaisilta omittu hyggeily ei ole mitään suomalaisen tavan rinnalla, jossa pääasiallisimpana tarkoituksena on nauttia alkoholia yksin kotona.

Ilmiö on saavuttanut suositota suomalaisen Miska Rantasen Päntsdrunk: The Finnish Art of Drinking at Home -nimisen teoksen myötä. Suomalaiset nauttivat kotona siemailemisesta myös siksi, että se tulee nykyisellä alkoholiverotuksella huomattavasti ravintolailtaa edullisemmaksi. Kesäaikana alkoholia nautitaan sosiaalisemmin ulkosalla, mutta kaamoksen myötä maamme kansalaiset vetäytyvät mielellään kotinsa uumeniin pulloineen.

– Vakavasti sanoen, ei ole yllätys, että Suomi nimettiin äskettäin maailman onnellisimmaksi maaksi, BBC lisää artikkelin loppuun.