Ekstra-neitsytoliiviöljy sopii moneen käyttötarkoitukseen – ruokaan, iholle ja hiuksiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Oliiviöljy on Välimeren alueen eliksiiriä, jota käytetään yleisesti ruoanlaitossa. Ekstra-neitsytoliiviöljy on kaikista korkealuokkaisinta ja ilman kemikaalista käsittelyä oliiveista puristettua. Oliiviöljyllä on lukuisia terveysvaikutuksia ja se on ruoanlaitossa käytettynä verraton rasvanlähde.

Ekstra-neitsytoliiviöljyä voi käyttää makunystyröitä elävöittävänä rasvana esimerkiksi salaattien, leipäpalojen, uuniruokien ja keittojen päälle pirskotettuna. Harva tietää, että oliiviöljy sopii myös jäätelön kanssa nautittavaksi, sillä se lisää jäätelön kermaisuutta ja korostaa makua. Morocco Gold -nimisen ekstra-neitsytoliiviöljyn valmistaja tietää, että tuotteen on tieteellisesti todistettu myös vähentävän sydän- ja verisuonisairauksia, alentavan verenpainetta ja pitävän suoliston terveenä.

Oliiviöljyä voi hyödyntää myös kauneudenhoidossa hieromalla sitä säännöllisesti vahingoittuneisiin hiuksiin tai kuivalle kasvojen iholle. Oliiviöljystä saa ihastuttavaa kuorintavoidetta lisäämällä sen sekaan suolaa ja appelsiininkukkavettä. Eikä pidä unohtaa, että ekstra-neitsytoliiviöljy sopii rauhoittamaan auringon polttamaa ihoa.